Meidän tarina
Aholaisten vihannesviljelyn juuret ulottuvat aina 70-luvulle, kun Joroisten ja Juvan alueella useamman tilan yhteistyössä lähdettiin viljelemään isossa mittakaavassa sipulia, porkkanaa, perunaa ja muita erikoiskasveja. Erkki Aholaisen isä Pauli ja setä Martti olivat alansa pioneereja, jotka rohkeasti kokeilivat ja kehittivät uusia menetelmiä vihannesten viljelyyn.
Erkki Aholainen otti vastuun viljelystä vuonna 2007 ja Tanja hyppäsi kyytiin vuonna 2013. Yhdessä he ovat jatkaneet edeltäjiensä linjalla: joka vuosi heillä on uusia erikoiskasveja kokeilussa, he opiskelevat ja pitävät monipuolisia verkostoja yllä, keräävät ideoita ja osaamista ulkomailta, tekevät viljelykokeita, ihmettelevät ja kyseenalaistavat. Vuonna 2018 he päättivät siirtää tuotantonsa luomuun, mikä on tuonut tekemiseen uudenlaisia haasteita, mutta myös antanut uutta intoa ja arvostusta omalle työlleen.
Meidän tiimi
Vihannesviljely tarjoaa elannon perheellemme ja lisäksi työn yhdeksälle kausityöntekijälle.
Joka kevät tilallemme saapuu iloinen porukka ahkeria ja osaavia työntekijöitä muun muassa Ukrainasta. Useammalla heistä on jo monen vuoden kokemus tilallamme työskentelystä, ja he ovatkin keskeisessä roolissa tuotannon kehittämisessä, laadun tarkkailussa ja parantamisessa sekä uusien työntekijöiden rekrytoinnissa.
Syyskuun lopulla, kun peltotyöt ovat pääosin tehty, he palaavat koteihinsa, ja me jatkamme kahden kesken maan muokkauksia, vihannesten kunnostusta, pakkaamista, markkinointia, myymistä, seuraavan kauden suunnittelua sekä viljelyyn liittyviä paperitöitä.
“If you eat, you’re involved in agriculture.”
— Wendell Berry